auto-bum-logo

Prvo što kupci primjete na oglasu!

13.05.2024news image

Prvo što kupci primijete na oglasu su slike. Danas većina potencijalnih kupaca prvo pregleda slike prije nego što pročitaju bilo koji tekst. Stoga, kvalitetne fotografije vašeg automobila mogu značajno privući pažnju i povećati šanse za uspješnu prodaju.

Otkrit ćemo vam koje karakteristike najviše interesuju kupce i na što najviše obraćaju pažnju.

Tipovi kupaca

Kupce automobila najosnovnije možemo podijeliti u dvije kategorije. Prvo, postoje oni koje zanima samo jedan proizvođač. Oni dobro poznaju tu marku i traže određene modele unutar nje. Drugi dio čine kupci koji imaju određeni budžet i traže automobil među više proizvođača i modela, birajući prema svojim željama i mogućnostima.

Prva stvar koju je važno znati jest da, ako na oglas ne unesete cijenu, odnosno stavite "po dogovoru", vaš automobil će vidjeti dosta manji broj potencijalnih kupaca. Time rizikujete da pravi kupci koji imaju novac ne saznaju da imate auto za prodaju. Najčešće korišteni filter na sistemima za pretragu jest filtriranje po cijeni.

Mit o cijeni

Dobar automobil ne mora biti najpovoljniji da bi bio brzo prodan. Najbolji način odabira prave cijene je poređenje sa sličnim modelima. Obratite pažnju na to koliko ukupno ima sličnih modela tog proizvođača na tržištu, kao i u vašem mjestu. Za neke automobile vlada veća potražnja od ponude, dok je za neke obrnuto. Najveći broj automobila na oglasima obično implicira veću potražnju i prodaju. Ako kod vas u blizini nema mnogo sličnih automobila, a vaš auto je dobar, ne morate brinuti.

Odabir

Druga stvar koju kupci često koriste jest odabir proizvođača i modela. Na našem sajtu kupci imaju mogućnost odabira više proizvođača u jednom filteru, kao i odabir više modela od svakog proizvođača posebno, što značajno olakšava poređenje i odabir pravog automobila. Na taj način dobijaju širok izbor.

Za kvalitetan oglas potrebno je:
- Odrediti cijenu
- Pripremiti auto i napraviti više fotografija
- Odabrati redoslijed slika, prva slika je i naslovna
- Postaviti dovoljno informacija kao i detaljan opis

Na našem sajtu nemate ograničenja u broju slika, te na taj način možete svoj oglas prikazati adekvatno i iz svih uglova svim potencijalnim kupcima.

Srećna prodaja. Vaš AutoBum.ba